En l’IES Francesc Tàrrega

Vila-real exhibix el seu múscul acadèmic en la primera jornada de centres educatius

L’alcalde reivindica la contribució dels orientadors, tutors i docents per a millorar la qualitat de l’ensenyament

Vila-real exhibix el seu múscul acadèmic en la primera jornada de centres educatius

Manolo Nebot

Vila-real va exhibir ahir el múscul i la unió de les escoles i els instituts de la ciutat en un fòrum pioner fins ara. Es tracta de la I Jornada de Centres Educatius, impulsada per la inspecció educativa i la direcció territorial de la Conselleria d’Educació, amb el suport de l’Ajuntament. L’acte, que ha tingut lloc en les instal·lacions de l’IES Francesc Tàrrega, ha servit per a presentar el projecte Vilaorienta, que reunix els orientadors dels centres locals.

Va ser una jornada amb la qual Vila-real, segons va explicar l’alcalde, José Benlloch, «reforça la seua vocació de ciutat educadora». «Des de l’Ajuntament reiterem el compromís de donar suport als centres i als projectes educatius que milloren la qualitat de l’ensenyament i la innovació educativa i apostem per prestigiar la tasca dels orientadors, tutors i docents perquè d’ells depén la formació dels nostres xiquets en un món canviant i ple de reptes», ha dit.

Grup Vilaorienta

En la jornada, sorgida amb l’objectiu de posar en valor i retre homenatge als centres educatius, i sobretot a la figura dels orientadors, que oferixen un assessorament i acompanyament soci pedagògic a docents i alumnat, van explicar la creació del grup de treball Vilaorienta, «a través del qual han detectat les necessitats dels centres educatius de la ciutat a partir d'una anàlisi de les dificultats i fortaleses, i han elaborat un banc de Recursos municipals compartit», ha anunciat dies enrere la regidora d’Educació, Anna Vicens.

Escola municipal de felicitat

En la guia d'orientació s'inclouen recursos i materials de suport sobre aprenentatge i ensenyament; convivència, igualtat i benestar emocional; orientació acadèmica i professional o acolliment, entre altres, que poden ajudar el professorat a abordar qüestions com a frustració, dificultats d'aprenentatge, conductes autolesives o suïcides, bullying, absentisme o dol infantil, acolliment d'alumnat nouvingut, etc.

Benlloch va animar també als orientadors i docents a implicar-se en la futura escola municipal de la felicitat i el benestar emocional que l’Ajuntament té previst crear en els pròxims mesos. En la jornada també van participar la directora territorial d’Educació, María Esteve, així com els inspectors educatius Gisela Morales i Alejandro Amposta, entre altres professionals de l’ensenyament.