L’UJI potencia l’ocupabilitat amb la tercera edició del programa d’acompanyament professional 'Preocupa’t-e'

La iniciativa té l'objectiu de millorar les competències de desenvolupament de carrera, autoreflexió, autogestió i capital social dels participants

Presentació de la III edició del programa de 'mentoring' professional PREOCUPA'T-e

Presentació de la III edició del programa de 'mentoring' professional PREOCUPA'T-e / Marta Serrano

R. D. M.

La Universitat Jaume Iha presentat la tercera edició del programa d'acompanyament professional 'Preocupa’t-e' en un acte que ha comptat amb la presència de la vicerectora d’Estudiantat i Vida Saludable, Mamen Pastor; el director de l’Espai Labora Castelló-Castelldefels, Alfredo García Sainz; i la responsable de l’Oficina d’Inserció Professional i Estades en Pràctiques (OIPEP), M. Isabel Beas.

III edició

El programa «PREOCUPA’t-e III: Itinerari innovador d'acompanyament professional per a la inserció laboral ajustada», finançat per Labora, té l'objectiu de millorar les competències de desenvolupament de carrera, autoreflexió, autogestió i capital social dels participants a través de la formaciól’entrenament en entrevistes de treball i la mentoria professional.

En l’acte també s’han presentat bones pràctiques de la segona edició a través d’un vídeo i amb les intervencions de la mentora, Zaira Torres Garrido, que ha destacat que «és una experiència molt enriquidora i que suposa un creixement mutu» i del mentorat, Hamza Benzagur El Moudden, que ha recomanat el programa a tot l’estudiantat «per a créixer com a persona i conèixer millor la meta a la qual es vol arribar». 

A continuació, s’ha fet un reconeixement a l’estudiantat i empreses participants de «Preocupa’t-e II», desenvolupat en l’any 2023 i també finançat per Labora. Concretament, en la fase de mentoria professional han participat 21 parelles mentorat-mentor, mentre que la fase d’Speed Training Interview ha comptat amb set professionals de cinc entitats (Adecco, Alenta, Ape Grupo, Club de Recursos Humanos i UBE) que han entrenat per a entrevistes de treball a nou estudiants en un entorn quasi real.

Més oportunitats

La vicerectora Mamen Pastor ha destacat l’èxit del programa i ha agraït l’esforç i compromís de totes les persones implicades. Així mateix, ha valorat la formació universitària com a factor que incrementa les probabilitats d’ocupabilitat més ajustada, «perquè la universitat és una experiència que va més enllà dels estudis i que aporta moltes altres competències», ha assenyalat. 

Per la seua part, el director de l’Espai Labora Castelló-Castelldefels, Alfredo García Sainz, ha destacat la tasca que es realitza a la universitat en l’àmbit de l’ocupabilitat a través de l’OIPEP i ha mostrat el compromís de Labora de continuar amb la col·laboració en aquest tipus d’iniciatives.

Cal destacar que la fase de captació de professionals que vulguen col·laborar voluntàriament com a tutors i tutores en aquesta tercera edició es troba ara oberta.