Espaitec presenta les nou empreses seleccionades per a la 12a edició del Castelló Global Program

Les organitzacions elegides pertanyen als municipis de Benicarló, Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana, Onda, la Vall d'Alba, Vinaròs i Tírig

La presentació de les empreses seleccionades per a la 12a edició del Castelló Global Program

La presentació de les empreses seleccionades per a la 12a edició del Castelló Global Program / Universitat Jaume I

R. D. M.

Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha presentat les nou empreses seleccionades per a formar part de la 12a edició del Castelló Global Program. Aquest programa, organitzat en col·laboració amb la Diputació de Castelló, té com a objectiu enfortir la capacitat de creixement i millorar la competitivitat de les empreses de Castelló mitjançant la introducció de la cultura de la innovació en les seues estratègies, tàctiques i operatives.

A més de les firmes, en la presentació també ha participat l'equip diagnòstic, de formació i mentoria, compost per deu professionals que abasten totes les àrees relacionades amb la cadena de valor de negoci.

La cap del Servei de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals de la Diputació de Castelló, Ana Belén Arzo, ha destacat l'impacte del programa al llarg de les onze edicions ja realitzades promovent la innovació en 105 empreses de 34 municipis de la província que pertanyen a 22 sectors diferents. «En aquesta edició sumem nou empreses que s'han incorporat al programa, a les quals s'ha animat a aprofitar els recursos que des d’Espaitec i la Diputació han posat a la seua disposició», ha assenyalat.

Per la seua part, el director d'Espaitec, Juan Antonio Bertolín, ha ressaltat que el programa Castelló Global Program continua consolidant-se com una dinàmica de referència a la província, en acompanyar les empreses de Castelló en l'enfortiment de les seues estratègies de negoci mitjançant la incorporació de metodologies innovadores que milloren les seues competències en gestió empresarial. «Al llarg dels seus dotze anys d'existència, la Diputació de Castelló i Espaitec han invertit conjuntament prop de 400.000 euros en el programa, facilitant així la capacitat d'innovar en processos, serveis i productes dins del teixit empresarial castellonenc», ha afirmat.

Empreses seleccionades

Respecte a l'antiguitat de les empreses, set són companyies de recent creació: MirAI Strategies, Terrenae, EBEP Express, D'Armela, Homo Panís Cooperativa Valenciana, Ceramic Connection Shop i Vorttex AP. D'altra banda, FKR Química és una empresa consolidada a la recerca d'innovació i, finalment, Prats Roca Ingeniería és una firma familiar amb canvi generacional.

Les empreses participants pertanyen a vuit municipis de la província: Benicarló, Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana, Onda, la Vall d'Alba, Vinaròs i Tírig. A més, desenvolupen la seua activitat en els sectors d'indústria, TIC, agroturisme, alimentació, logística, energia, comerç i química.