FOMENT DE LA INVESTIGACIÓ

El guardó especial del concurs Vilaciència de Vila-real, per a un institut de València

La Fira de la Ciència de Vila-real tanca amb el lliurament de 6.000 euros en premis i beques

La Fira de la Ciència, que organitza el col·legi Santa Maria en col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-real i la implicació de diferents entitats vinculades a la investigació i a la formació, va tancar ahir les portes amb un notable èxit de participació i amb el lliurament de premis de la segona edició del concurs Vilaciència, en el qual han pres part 26 projectes elaborats per joves de 4t d’ESO i primer de batxillerat de diversos centres educatius de tota la Comunitat Valenciana.

En aquesta ocasió, el premi especial Vilaciència ha estat per al projecte Arquitectura bioclimàtica i eficiència per a l’estalvi energètic, l’autor del qual és el jove Alfonso Cortés, de l’IES Doctor Pesset, de València.

A més, van lliurar altres 18 guardons pels treballs realitzats per l’alumnat de centres com ara l’IES Joan Coromines, de Benicarló; col·legi Santa Maria, Verge del Carme i Fundació Flors, de Vila-real; l’IES Joan Fuster, de Sueca; colegio San José de Montaña, de Xest; i l’IES Juan de Garay i colegio Nuestra Señora del Pilar, de València. En total van repartir 6.000 euros en premis.