Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

EL TURNO

Jordi Alcón

De proximitat

Ara que ha començat la precampanya electoral i tots i totes les candidates es bolquen en visitar pobles d’interior i anunciar grans mesures contra el despoblament, és necessari aturar-nos i veure qui realment està fent polítiques que assenten població als nostres municipis atacant al problema des de l’arrel, o qui només busca pal·liatius i titulars de premsa.

Llocs de treball estables

Lamentablement són més els que trien la segona opció, allunyant-se tot sovint de la realitat que vivim als xicotets municipis, creant rutes d’esmorzars per a turistes de cap de setmana, instal·lant punts de buidatge de caravanes que no poden tindre manteniment, caixers automàtics en pobles amb la població molt envellida... I és que el despoblament no es combat amb titulars. Es combat garantint els serveis públics de la població, i a més, creant-ne de nous per a generar llocs de treball estables que fixen la població en el territori. Es combat també apostant fermament pel comerç local incentivant-lo no només en èpoques turístiques, sinó en la resta de l’any quan tenen dificultats.

A Vistabella, CPV-Compromís hem apostat per això i el resultat ha sigut un significant increment de la nostra població. El programa de Menjar a Casa, on el 100% dels productes es compren als comerços del poble, garanteix una demanda contínua a les tendes durant tot l’any. O el servei de residus, que treu profit dels residus sòlids urbans i a més genera 4 llocs de treball.

I açò només amb quatre anys de govern, incloent-hi dos de pandèmia. Ara, amb un nou equip amb les piles carregades aspirem a transformar del tot Vistabella, amb polítiques fetes des de la proximitat.

Alcalde de Vistabella

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.