Castelló rep de nou a la Jove Orquestra de la Generalitat

El conjunt que dirigix Pablo Rus Broseta, oferirà aquest divendres (19.30 hores) el primer dels concerts de la seua tradicional trobada d’estiu

Pablo Rus Broseta és el director de la JOGV des de l’any 2017.

Pablo Rus Broseta és el director de la JOGV des de l’any 2017. / MEDITERRÁNEO

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV), dirigida per Pablo Rus Broseta, celebra des del passat 27 de juny, i fins al 7 de juliol, en el Palau de les Arts Reina Sofia, les classes i els assajos de la seua trobada d’estiu, amb una plantilla de 95 músics menors de 26 anys. Esta trobada culminarà amb tres concerts a Castelló, València i Torrevieja, en els quals estaran acompanyats pel Cor de la Generalitat.

El repertori que es prepara durant estos dies, i que s’interpretarà en els concerts, es compon de tres peces, amb una duració total de 91 minuts: Photoptosis, de Bernd Alois Zimmermann; Atles Mnemosyne, per a cor i orquestra, de Josep Planells Schiaffino, actual compositor resident de la JOGV; i Els Planetes, de Gustav Holst.

El primer concert de la nova trobada de la JOGV se celebrarà aquest divendres, a les 19.30 hores, a la sala simfònica de l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Esta actuació serà l’última de la temporada de l’escenari simfònic castellonenc fins a la presentació, al setembre, de la nova oferta cultural que organitza i promou l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

Després de la presència de la jove formació dirigida per Pablo Rus a la capital de la Plana, el conjunt orquestral oferirà al dia següent, dissabte 6, a les 18.30 hores, en el Palau de les Arts de València, el segon dels concerts previstos. Finalment, les actuacions de la JOGV conclouen el 7 de juliol, a les 12.00 hores, en l’Auditori Internacional de Torrevieja.

Un projecte de present i futur

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la Direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i està formada per 95 músics menors de 26 anys.

El director, des d’octubre de 2017, és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment director associat de la Seattle Symphony, en la qual lidera una extensa varietat de programes.

El seu objectiu és contribuir a la formació dels músics mitjançant trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental. En el seu repertori destaca la presència de música actual i les obres de compositors valencians, a les quals ha dedicat la seua producció discogràfica.

En concret, en la trobada d’estiu d’enguany participen els professors Enrique Palomares i Vicente Balaguer (violins), David Fons (viola), Mireya Peñarroja (violoncel), Héctor Sapiña (contrabaix), Francisco López (flauta), Jesús Fuster (oboé), Sergi Rodrigo (clarinet), Héctor Soler (fagot), José Chanzá (trompa), Rubén Marqués (trompeta), Víctor Belmonte (trombó), Lluís Osca (percussió), Úrsula Segarra (arpa) i David Morales Tent (orgue).