Síguenos en redes sociales:

DURANT AQUEST CAP DE SETMANA

Albocàsser ret homenatge al sector primari amb la seua Fira de Sant Pere

Els orígens de la mostra es remunten a l'any 1710

Albocàsser ret homenatge al sector primari amb la seua Fira de Sant PereMediterráneo

Albocàsser ja està immersa en la celebració de la Fira de Sant Pere, que durant aquest dissabte i dumenge posa en valor el potencial agrícola i ramader de la zona com a màxim exponent. La capital de l'Alt Maestrat ha programat esta cita, els orígens de la qual es remunten a 1710, sota el nom ‘Tradició, present i futur’.

A la inauguració han assistit l'alcaldessa, Isabel Albalat, acompanyada per l'equip de govern, diputats provincials, i alcaldes i regidors de la comarca.

L'alcaldessa d'Albocàsser, Isabel Albalat (amb el micròfon a la mà), ha inaugurat la fira.

En un moment d'enormes dificultats per al sector primari, la localitat es bolca amb l'organització d'un certamen que inclou, entre moltes altres activitats, una xarrada sobre les transhumàncies o demostració de tir i arrossegament. Així, la Fira de Sant Pere torna a ser un aparador per a defendre les arrels agrícoles i ramaderes i les seues tradicions.

És per això que el programa inclou també una demostració de pasturatge davant les possibilitats de l'entorn i que aprofita la cita per a potenciar el consumde productes de quilòmetre zero en suport al sector. La gastronomia local i comarcal té un espai reservat en la fira, amb activitats de cuina infantil i degustacions populars, a més de parades artesanals per a adquirir productes manufacturats de proximitat.

Una exposició de vehicles clàssics i la música i balls tradicionals de la zona completen la programació d'esta nova edició que ja supera els tres segles d'història. L'Ajuntament d'Albocàsser i Alt Maestrat Human Land s'encarreguen de l'organització.

Fotos de l'exposició de vehicles antics.

Pulsa para ver más contenido para ti