Drac i Bèsties del foc prenen un poble de Castelló: tota la programació

Una edició especial per el 10 aniversari en la qual hi haurà el doble de dracs, el doble d'animació, el doble d'espectacle

Video Trobada de Dracs i Bèsties de Foc de Cervera del Maestre

Mediterráneo

El pròxim 6 i 7 de juliol, Cervera del Maestre s'omplirà de màgia i tradició amb la celebració del 10 aniversari de la Trobada de Dracs i Bèsties de Foc. Este esdeveniment, que s'ha convertit en una cita imprescindible en el calendari festiu de la comarca, promet una vegada més sorprendre i delectar a tots els assistents amb el seu espectacular desplegament de llum, so i pirotècnia.

Organitzada per l'Ajuntament de Cervera del Maestre, la Trobada de Dracs i Bèsties de Foc reunix algunes de les figures més emblemàtiques de la tradició valenciana i catalana dels "correfocs". Durant dos dies, dracs, dimonis i bèsties de foc desfilaran pels carrers del municipi, oferint un espectacle inoblidable per a tota la família.

Enguany, en el context del desé aniversari, se celebrarà una edició especial en la qual hi haurà el doble de dracs, el doble d'animació, el doble d'espectacle i, en definitiva, el doble de diversió.

Cartell de la trobada de dracs i bèsties de foc.

Cartell de la trobada de dracs i bèsties de foc. / Mediterráneo

Paral·lelament, el mercat de productes artesans obrirà les seues portes durant els dos dies que duren les jornades. Com a novetat s'han inclòs una zona de jocs infantils i una secció de gastronomia de proximitat, així com diversos tallers ambientats en l'època medieval i diverses degustacions gastronòmiques al llarg de la jornada. 

Principals activitats dins de la programació:

  • Dissabte 6 i diumenge 7 de juliol:
  • 11:00h: Obertura del mercat medieval. Música i animació acrobàtica pels carrers Màrtirs, Santa Bàrbara i Dr. Ballester.
  • 18:00h:Tallers participatius experiencials, per a tota mena de públic, dins del mercat medieval.
  • 19:30h: Plantada de *Dracs i exhibició de les feres al públic, davant de les piscines municipals.
  • 20:30h: Gran desfilada amb la participació de totes les colles de dracs i bèsties. Cercavila des de les piscines municipals, pels carrers Planet i Nova, fins a la Plaça Maestrat, amb les seues respectives enceses.
  • 21:30h: Entrada de Dracs, ball del bestiari i, per a culminar la festa, la gran encesa col·lectiva amb l'impressionant espectacle de foc en la Plaça Maestrat.

Dracs, feres i colles de dimonis participants:

  • Drac de la Faram, Cervera del Maestre (Castelló), acompanyat per la colla Diables Racó del Frare de Sant Mateu (Castelló).
  • La Víbria, Tarragona, acompanyada per la colla Diables de Voramar.
  • El Cabrot, El Vendrell (Tarragona), acompanyat per la colla Diables El Cabrot.
  • Drac Pepito, Sant Boi de Llobregat (Barcelona), acompanyat per la colla Diables de Sant Boi i el grup de percussió Diabòlics Músics.
  • El Dracgall, Castellgalí (Barcelona), acompanyat pel grup de percussió Galls del Diable de Castellgalí.
  • L’Aca Traca Almalafa de Botafocs, Castelló de la Plana.
  • Drac La Vírbola, Riells i Viabrea (Girona), acompanyat per la colla Diables Els Vírbolas.
  • Drac del Morell, El Morell (Tarragona), acompanyat per la colla de timbaleros El Morell.
  • Drac Suterranyes, Vinaròs (Castelló).

La Trobada de Dracs i Bèsties de Foc és una oportunitat única per a gaudir de la rica cultura i tradició de la nostra regió, fomentant el turisme i la participació de la comunitat. Enguany, s'espera l'assistència de milers de visitants, consolidant així a Cervera del Maestre com un referent en la celebració d'esdeveniments de tradició i cultura popular.

Programa d'activitats de la trobada.

Programa d'activitats de la trobada. / Mediterráneo