L’UJI lliura els premis de les Olimpíades Acadèmiques 2024 a més de 40 estudiants

La universitat de Castelló ha premiat a 47 alumnes provinents de 16 centres de secundària de la província

Lliurament dels premis de les Olimpíades Acadèmiques 2024 a l'UJI

Lliurament dels premis de les Olimpíades Acadèmiques 2024 a l'UJI / Universitat Jaume I

R. D. M.

La Universitat Jaume I ha entregat els diplomes i premis a l’estudiantat finalista de les Olimpíades Acadèmiques i Premis de Promoció de Grau 2024 en 10 modalitats: Economia, Valencià, Filosofia, Història i Patrimoni, Publicitat, Matemàtiques, Física, Química, Arquitectura Tècnica i Edificació, i Biologia.

Aquesta edició, que ha comptat amb prop de 533 participants, amb un total de 47 estudiants premiats provinents de 16 centres de secundària de la província de Castelló.

A l’acte de lliurament han assistit la rectora de l’UJI, Eva Alcón, la vicerectora d'Estudiantat i Vida Saludable, Mamen Pastor; el degà de la Facultat de Ciències Jurídiques, Joan Antoni Martín; la directora de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, Ana Piquer; el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Eladio Collado, i Susana Miquel, vicedegana de la Facultat de Ciències Humanes i Socials. També han assistit alguns representants de les institucions i entitats col·laboradores.

La rectora ha felicitat l’estudiantat guardonat i ha agraït a les entitats col·laboradores el suport a aquesta iniciativa, així com al professorat dels centres i les famílies.

Eva Alcón ha destacat la importància d’aquestes Olimpíades i premis perquè «són molt més que una competició, són una oportunitat perquè com a estudiants exploreu les vostres potencialitats. Heu demostrat que, amb disciplina i perseverança, és possible aconseguir grans metes i obrir-se camí cap a un futur ple d’oportunitats»

En aquesta línia, Alcón ha assenyalat que a través de la promoció del talent jove es fomenta la renovació i l'avanç en àmbits com l’acadèmic, el científic, l’artístic o l’empresarial.

«Les olimpíades acadèmiques i els premis de promoció de grau són una manifestació del nostre compromís amb l’excel·lència educativa i amb la creació d’oportunitats per a tots els estudiants. Continuarem treballant per a proporcionar els recursos i el suport necessari perquè cada estudiant puga desenvolupar el seu potencial al màxim i contribuir positivament a la nostra societat», ha afegit la rectora.

Les Olimpíades Acadèmiques i Premis de Promoció de Grau 2024 han comptat amb la col·laboració de la Fundació Dávalos-Fletcher, de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, i l’empresa Torrecid, així com del Col·legi de Químics de la Comunitat Valenciana, l’empresa Laboritec, la Real Sociedad Matemática Española, la Real Sociedad Española de Física, el Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana, i la Conferència de Directors d’Arquitectura Tècnica i Enginyeria d’Edificació.