L'ASSEMBLEA APROVA ELS COMPTES DE L'EXERCICI PASSAT

Caixa Rural Vila-real augmenta un 151% els beneficis en 2023

Els resultats positius arriben als 1,1 milions, dels quals més de 700.000 euros es destinaran a finançar l’obra social de l’entitat

L'assemblea de socis de Caixa Rural Vila-real ha rubricat aquesta vesprada els comptes anuals de l'entitat corresponents a l'exercici de 2023. Uns comptes que es van tancar amb uns resultats positius que creixen en un 151% respecte de 2022, per quan van augmentar fins a arribar a poc més d'1,1 milions d'euros, multiplicant quasi per tres els 444.000 euros obtinguts l'any anterior.

Uns beneficis després d'impostos que, en bona part, es destinaran a finançar les activitats i les subvencions a entitats que la Fundació Caixa Rural Vila-real inclou en l'obra social que es desenvoluparà al llarg d'aquest 2024 en àrees com ara igualtat i integració, noves tecnologies, la consolidació del projecte XiCaEs o l'aportació a la cultura local, entre moltes altres.

Els socis de Caixa Rural Vila-real van rubricar ahir la gestió de l’equip directiu de l’entitat, després de donar compte dels resultats del 2023, en els quals destaca l’increment dels beneficis respecte de l’exercici de 2022.

Els socis de Caixa Rural Vila-real van rubricar ahir la gestió de l’equip directiu de l’entitat, després de donar compte dels resultats del 2023, en els quals destaca l’increment dels beneficis respecte de l’exercici de 2022. / ERIK PRADAS

Al respecte, la presidenta de l'organització financera, Sonia Sánchez, va destacar que "en el 2023, la cultura ha estat motor de la fundació i va permetre que més de 20.000 persones passaren per la sala d'actes" per a assistir a diferents esdeveniments.

"Som l'única entitat amb seu social a Vila-real"

Alhora, Sánchez ha destacat en la seua intervenció que "després de 105 anys d'història, continuem sent l'única entitat que té la seu social i el màxim òrgan de representació a la nostra ciutat". I ha afegit que, "malgrat que hem deixat enrere la pitjor etapa de la crisi energètica, continuem patint el colp de la inflació". Una inflació que, diu, "ha provocat una estricta política monetària de pujades dels tipus d'interés, a la qual cosa hem respost amb l'adaptació de les nostres polítiques de negoci, remunerant l'estalvi i oferint condicions competitives al finançament".

Sánchez també ha fet palesa "la gran confiança que existeix en la ciutat cap a Caixa Rural" i ha donat com a dades que en acabar l'exercici 2023 "l'entitat comptava amb 27.323 clients, dels quals 12.758 són socis, que aporten al capital social un total de 17,8 milions d'euros, la qual cosa suposa un 4,2% més que l'any anterior".

D'altra banda, el director general, Manuel Cubertorer, ha assenyalat que el balanç de Caixa Rural Vila-real se situa en 456,8 milions d'euros i el negoci de balanç minorista en 595 milions, "en un context de major atractiu per a la clientela". A més, ha explicat que "la major comercialització de renda fixa i variable, així com de fons d'inversió, eleven els recursos fora de balanç un 58,1% més que en l'exercici anterior, fins a arribar als 89,2 milions d'euros".

Cubertorer també ha incidit en el fet que s'han aconseguit reduir els actius dubtosos de la inversió creditícia en un altre 51,7%. En definitiva, el director general ha assegurat que "el marge brut ha augmentat en un 49% i la bona evolució dels ingressos -en bona part, també derivats dels interessos- han permés millorar l'eficiència de l'entitat fins al 43,9% i reforçar les provisions".