Claustre

Canvi per la Llibertat arrasa en les eleccions estudiantils a l'UJI

El partit aconsegueix 28 representantants i Som Estudiants els altres 9

La participació s'eleva al 18,52% del cens

Universitat Jaume I.

Universitat Jaume I. / Fernando Falcó

Renovació en el claustre estudiantil de l'UJI i al front del Consell de l'estudiantat. Canvi per la Llibertat ha guanyat les eleccions al claustre estudiantil de la Universitat Jaume I i ha aconseguit 28 representants. Era la primera vegada que es presentava, al igual que Som Estudiants, que ha obtingut 9 escons.

 La Universitat Jaume I ha celebrat aquest dilluns les eleccions per a la renovació dels 37 representants de l’estudiantat al Claustre, una jornada electoral en la qual més de 13.300 alumnes de l’UJI han pogut exercir el seu dret al vot, entre les 10.00 i les 18,00 hores, mitjançant un sistema de votació electrònica.

Les candidatures que, provisionalment, més vots han obtingut han sigut Canvi per la llibertat, amb 28 electes, seguida de Som estudiants amb 9. Saò UJI s'ha quedat sense representació, per primera vegada. 

Mohamed Al Howaidi serà el portaveu

Mohamed Al Howaidi serà el portaveu i president del Consell de l’Estudiantat, com a cap de llista, segons fonts de Canvi per la Llibertat.

Cal destacar que el percentatge de votació total ha sigut del 18,52%, tocant el 19% històric en unes eleccions estudianils, les de 202eg. En total, han votat 2.479 alumnes dels 13.389 censats, de grau, posgrau i màster.

Aquestos resultats, provisionals, donaran pas als definitius, el 10 de maig, quen es publicarà la resolució de reclamacions i la proclamació definitiva dels resultats.